keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Kasvit ja geometriaa

Picasso ja Vasarely ovat meidän taiteilijamme hankkeen aikana. Aloitamme Picassolla ja tasokuvioilla. Tutustumme ensin Picassoon hiukan taiteilijana ja katsomme muutaman hänen tekemään taideteoksen, joissa aiheena ovat kasvit. Oppilaat näkevät myös sen, kuinka taiteilijan luonnos muuttuu useamman kerran. Ensimmäisen työ on IHMEKASVI eli tuotetaan oma kasvi tasokuvioiden (ympyrä, kolmio ja nelikulmio) avulla. Tämän taideteoksen jokainen oppilas valokuvaa tietokoneella ja tallentaa sen taideteoksen nimellä sekä päivämäärän kera.
Toinen taiteilijamme on Vasarely, joka on tuottanut upeita maalauksia geometrisista kuvioista ja hyvin kirkkaista väreistä. Hän sommitteli myös viivastojen avulla, joten hyödynnämme nyt tätä seuraavassa kuvataiteen työssä. Viivastojen avulla kasvi esiin omasta työstä! Mielenkiintoista...
Opettelimme kuvataiteen tunneilla myös taidekorttien avulla kertomaan, mitä kuvissa kukin meistä näkee, mitä siinä tapahtuu, minkälainen tunnelma, missä itse haluaisi olla kuvassa mukana - puhe pulppusi mutta etenkin mielikuvitus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti